Kaartclub de Hoop

 

OVER ONS

Onze  kaartclub is in 1969 opgericht door Jan Stemerdink.

Jan Stemerdink was niet alleen de grondlegger van de kaartclub maar heeft  ook een grote bijdrage geleverd om het huidige clubgebouw in de beginjaren 70 van de ondergang te redden.

In 1974 vond er een opknapbeurt van het clubgebouw plaats en met name de kaartclub leverde een grote bijdrage aan het uitbreiden van de activiteiten.

In 1994 bestond de kaartclub 25 jaar en dat werd gevierd met een bruisende feestavond op 12 november 1994.

De Commissie van de kaartclub die deze feestavond organiseerde bestond uit: Van links naar rechts: Gerrie Voortman – Henk Welting -  Sjef van Gils-Martien Nijssen-Frans ter Horst en Betsie Wensink

In 1994 werden ook de kampioenen seizoen 1993/1994 van het Klaverjassen Individueel, Marsen en Jokeren gehuldigd. Bij het Klaverjassen individueel was dat Liesbeth De Gier, Marsen Kampioen bij het Klaverjassen Jo Alofs en Kampioen bij het Jokeren Riet Wassink.    

Van Links naar rechts Riet Wassink – Jo Alofs en Liesbeth de Gier

 

Het ledenaantal was in 1994 al behoorlijk zoals te zien is uit deze groepsfoto.

 

Anno 2016 is de kaartclub uitgegroeid tot een club waarin ‘n gezellige sfeer en Achterhoekse gemoedelijkheid het Klaverjassen en Jokeren beoefend wordt. Het klaverjassen wordt in competitieverband zowel individueel als in koppel systeem gespeeld.                                                                                                         Het Jokeren wordt volgens de Amerikaanse methode gespeeld. Tevens worden er jaarlijks diverse toernooien georganiseerd.  

In de competitie wedstrijden zijn een aantal prijskaartavonden opgenomen. In december is er voor de leden voorafgaande aan de laatste speeldag een stampotten buffet.

In 2019 hopen wij ons 50 jarig bestaan te vieren en dat zal ongetwijfeld met de nodige festiviteiten gepaard gaan.

Het clubgebouw is in de loop der jaren verder gerenoveerd en biedt een gezellige ambiance voor diverse activiteiten.